Onpage SEO optimering

Hvad er Onpage SEO?

On-page SEO, eller søgemaskineoptimering på siden er det modsatte af Off-page SEO  (linkbuilding)

On page forbedringer handler om hvordan du kan optimere din hjemmesides synlighed på søgemaskiner som Google. Kort sagt; De SEO parametre som du selv kan styre og som du selv har kontrol over. Du kan implementere disse ting selv eller få en SEO konsulent til at hjælpe dig, hvis det virker uoverskueligt.

Det kan fx være alt fra at lave gode SEO tekster, til at optimere metadata som titel tags og meta beskrivelser til at strukturere indholdet med overskrifter og interne links.

Den grundlæggende idé bag on-page SEO er at gøre det lettere for søgemaskinerne at forstå, hvad din hjemmeside handler om, og dermed øge sandsynligheden for at blive vist højere oppe på Google, når folk søger efter relevante emner. Ved at fokusere på on-page SEO-teknikker kan du ikke kun tiltrække mere organisk trafik til din hjemmeside, men også forbedre brugeroplevelsen for besøgende, hvilket kan føre til højere konverteringsrater og fx også forbedre din Google Ads.

On-page vs Off-page SEO

On-page SEO dækker over alt det du kan gøre på din webside, for at forbedre dine placeringer.

Mens off-page SEO dækker alt, hvad der sker udenfor din hjemmeside (eller eksternt) i forsøget på at forbedre dine placeringer. Backlinks og linkbuilding er muligvis den største off-page SEO-faktor. Men andre eksempler er også sociale medier og PR.

Begge er vigtige dele af enhver god SEO-strategi.

Men du har mere kontrol over on-page SEO-faktorer. Så at fokusere på dem er et godt sted at starte, når du opbygger din SEO-strategi.

On-page vs Off-page SEO

13 On-Page SEO Optimeringsteknikker du kan lave på din Hjemmeside

Her er de on-page optimeringer som jeg stærkt anbefaler du skal lave:

  1. Skriv unikt og hjælpsomt indhold
  2. Optimer Sidetitel
  3. Optimer Metabeskrivelse
  4. Tilføj dit vigtigste søge i URL’en
  5. Implementer dit søgeord  i din H1
  6. Lav en lækker indledning
  7. Ha’ gode opdelte afsnit med underskrifter (H2)
  8. Tilføj billeder og Alt-Tags
  9. Brug Interne og Eksterne Links
  10. Svar på Læsernes Spørgsmål:
  11. Implementer Schema Markup:
  12. Vis at du er en troværdig kilde (EEAT)
  13. Mobiloptimer

1# Skriv unikt og hjælpsomt indhold

Et af de vigtigste skridt inden for on-page SEO, er at skabe indhold af høj kvalitet, som matcher dine læseres søgeintention.

“Jamen det lyder da nemt, det gør vi da bare”

Lettere sagt end gjort – right?

Men det er det Google vil have – og specielt efter Googles Helpful content update. er de blevet endnu skarpere til at vurdere hvilket indhold der er godt, og matcher søgeintentionen.

Du kan starte med at lave en grundig søgeordsanalyse for at finde relevante emner og målrettede søgeord, som brugeren søger efter.

Når du har valgt dine søgeord, er det tid til at skabe dit indhold og optimere alt det du kan på siden.

Det får du endnu flere fif til i de kommende punkter.

2# Optimer Sidetitlen / Titletags

Sidetitlen er det første mulige besøgende ude på Google bliver mødt af. Den skal være indbydende og give en forsmag på, hvad læserne kan forvente, og så skal den give lyst til at klikke ind på din side. 

Her der et par fif til at få din titletag til sparke Mås.

  • Hold det kort. germe på mellem 50 og 60 tegn, så Google ikke afkorter dem.
  • Inkluder dit vigtigste søgeord. Det hjælper både Google og brugerne med at forstå, hvad din side handler om. 
  • Vær unik. Undgå duplikerede titel tags, så hver enkelt sides formål er klart for Google (og brugere ved, hvad de klikker på).

En god sidetitel kan øge din sides synlighed på søgemaskinerne og tiltrække flere besøgende.

3# Optimer Metabeskrivelsen

Meta Beskrivelsen er den lille introtekst folk kan læse, inden de klikker videre på det pågældende søgeresultat, den er som bagsideteksten på bogen – den skal fange den søgendes interesse og overbevise dem om at klikke på din side. Brug en kort, informativ beskrivelse, der indeholder de vigtige søgeord. Metabeskrivelsen vises i søgeresultaterne, så det er dit første indtryk på potentielle besøgende.

4# Tilføj dit vigtigste søgeord i URL’en

Din sides webadresse skal være enkle og let at forstå. Inkluder gerne dit vigtigste søgeord i URL’en for at signalere, hvad din side handler om. Dette gør det også nemmere for brugere at huske og dele din side.

Step 1, 2 og 3 er ting du skal tænke ind, inden du overhovedet begynder at lave indhold til din side. Bruger du en platform som wordpress, kan du installere forskellige plugins til at implementere metabeskrivelser og title-tags. Jeg plejer at bruge det plugin der hedder Yoast, her kan du nemlig nemt redigere de pågældende ting.

5# Implementer dit søgeord i din H1

Din H1 overskrift er din vigtigste overskrift – det er typisk den overskrift, der kommer først. Brug dit vigtigste søgeord i H1-overskriften for at styrke din sides SEO-værdi. Det hjælper også med at organisere dit indhold for læserne.

Et eksempel til en overskrift med søgeordet ‘sund morgenmad’ Her finder du en lækker opskrift på en sund morgenmad.

eller

søgeord: ‘rygestop’

GUIDEN til Rygestop – 5 metoder der virker

6# Lav en lækker indledning

Din indledning svarer til hvis du læser en bog og dens forord – den skal fange læsernes interesse og give dem en grund til at blive på din side. 

Hvis du skriver en engagerende og informativ indledning, der giver en smagsprøve på, hvad dit indlæg handler om, så øger sandsynligheden for at de læser videre. 

Du kan også bruge gerne anekdoter, spørgsmål eller statistik for at gøre det endnu mere interessant.

Vigtigst af alt, så nævn også gerne dit søgeord i starten, så dine læsere ved at de er landet det rigtige sted.

7# Ha’ gode opdelte afsnit med underskrifter (H2,H3)

Opdel dit indhold i letlæselige afsnit med brug af H2 og H3-underskrifter. Det gør det nemmere for læserne at skimme teksten og finde de oplysninger, de søger efter. Det hjælper også søgemaskiner med at forstå strukturen i din side og indeksere det korrekt.

Det kunne fx se sådan her ud:

  • H1
    • H2
      • H3
    • H2
    • H2
    • H2
      • H3
      • H3
      • H3
    • H2

Har du gode opdelte afsnit giver det også en langt bedre  brugeroplevelse, hvilket kan øge den tid, dine besøgende tilbringer på din side, og reducere din afvisningsprocent. Alt dette er også noget Google tager i betragtning ved vurderingen af din side’s kvalitet.

onpage SEO optimeringer

Prøv lige at forestil dig at du kommer ind på en side hvor alt bare er skrevet helt til kanten og der ingen afsnit eller luft er – Hvornår har du sidst set sådan et resultat i toppen af google?

8# Tilføj billeder og Alt-Tags

Et billede siger mere end 1000 ord – og derfor kan du stort set ikke komme udenom billeder, når du laver dine landingssider eller blogindlæg.  

Du skal tilføje billeder der hvor det giver mening og hjælper med at forklare dit indhold. 

Husk at bruge alt-tags til at beskrive billederne med relevante søgeord. Dette kan forbedre din sides synlighed i billedsøgninger.

Derudover skal du huske at dine billeder ikke må fylde for meget på din side – gerne under 100 kb, hvis du kan få dem til det, uden at det påvirker kvaliteten.

9# Brug Interne og Eksterne Links

Links er som små fodnoter og du skal bruge dem der hvor det giver mening. Links kan bruges til at give yderligere information og hjælper læserne med at udforske relaterede emner. 

Brug interne links til at forbinde dine egne sider og eksterne links til at henvise til troværdige kilder. Dette kan forbedre din sides autoritet og så øger det også brugervenligheden.

10# Svar på ALLE Læsernes Spørgsmål

Tænk på din side som en FAQ-sektion. Hvis du skal have nogle chance for at komme til tops i Google må læseren simpelthen ikke sidde tilbage med nogen spørgsmål indenfor det emne du skriver om.

Identificerer de spørgsmål, din målgruppe ofte stiller, og besvar dem grundigt. Dette viser din ekspertise og hjælper med at tiltrække læsere, der søger specifikke svar.

11# Implementer Schema Markup

Schema what?

Schema Markup, eller også kaldet strukturerede data, bruges til at forbedre synligheden og forståelsen af indhold på hjemmesider af søgemaskiner som Google. 

Det er en form for mikrodata, der giver websteder mulighed for at beskrive deres indhold på en struktureret måde ved hjælp af specifikke markup-koder eller tags. Denne strukturerede information gør det nemmere for søgemaskiner at forstå konteksten og betydningen af indholdet på din side, hvilket kan føre til rigere og mere informative søgeresultater for brugerne. 

Schema Markup kan bruges til at angive forskellige typer data, såsom produktanmeldelser, begivenheder, organisationer, personer, steder og meget mere. Det hjælper med at forbedre søgemaskinevisningen af indholdet og kan også resultere i “rich snippets” eller “særskilte uddrag,” der giver ekstra oplysninger, som stjernebedømmelser, priser og billeder, direkte i søgeresultaterne. Dette gør det lettere for brugere at finde relevante oplysninger og kan øge klikfrekvensen og trafikken til dit websted.

12# Vis at du er en troværdig kilde (EEAT)

EEAT står for Ekspertise, Autoritet og Tillid. Det er som at have anerkendte anmeldelser og anbefalinger. For at opnå EEAT skal du skabe tillid hos dine læsere (og til Google) ved at give korrekte og pålidelige oplysninger.

Du opnår EEAT ved at skrive meget om et bestemt emne, for derved at vise at du ved hvad du snakker om. Det er også det der kaldes ‘Topic Cluster’.

Derudover kan du inddrage et lille stykke på hver side der fortæller om hvem du er, og linker til din ‘OM-SIDE‘.

Det kan hjælpe med at forbedre din sides placering i søgeresultaterne.

13# Mobiloptimer

Selvom vi snart skriver år 2024, er mobiloptimering (stadig) vigtig. Hvis du kigger ned i din Google Analytics, kan du garanteret se at de fleste af dine besøgende kommer fra mobil.

Derfor er det super vigtigt at du tjekker at dine side fungerer ligeså godt på mobil som på desktop.

Din side skal være responsiv og hurtig på smartphones og tablets. Så bliver både søgemaskinerne og brugerne glade.

Lad os opsummere de vigtigste ting du skal have styr på når du laver din On-PAGE SEO

  • Unikt og kvalitetsindhold er afgørende efter Googles Helpful content opdatering.
  • Optimer sidetitel og metabeskrivelse for at tiltrække klik.
  • Brug relevante søgeord i URL’en og H1 overskriften.
  • Skab en engagerende indledning med målrettede søgeord.
  • Brug opdelte afsnit med underskrifter for bedre læsbarhed og SEO.
  • Tilføj billeder med alt-tags og brug links strategisk.
  • Besvar læsernes spørgsmål grundigt og brug Schema Markup.
  • Opbyg tillid og autoritet som en pålidelig kilde.
  • Sørg for mobiloptimering, da mange besøgende kommer fra mobile enheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.